Info från trädgårdsgruppen – växtförslag 60-området

Här kommer information om läget för planteringarna för hela området.

Här kommer information/förslag avseende växter för fyrkantsplanteringarna i 60-området:

  • Flertalet förslag kommer från Lövhagen och de medlemmar som vill sköta sin rabatt själva väljer bland dessa förslag. Om man har egna idéer så går det mesta säkert bra, men hör av er till Susanna Wedefelt Lindgren för en liten koll.
  • Grundtanken är att det ska vara växter med ickeexpansiva rötter eller rötter som   söker vatten mycket aggressivt, eftersom det kan förstöra den nyanlagda  asfalten. Det innebär att endast små prydnadsträd och lägre buskar är lämpliga.
  • De som vill ha plantering men vill att samfälligheten ska ta hand om den kommer att få tre olika varianter att välja på – ölandstok ”Red Ace”, dvärgpraktspirea ”Manon” och norskspirea ”Grefsheim”. För att det ska vara lättskött för samfälligheten planteras inga marktäckande växter runtom. Visserligen kommer ogräs men det blir lättare att ta bort rationellt med skyffeljärn.
  • Några som inte vill använda sin plantering har fått plattor lagda där istället för växter, har ni inte lagt plattor men är intresserade av detta alternativ, hör av er så fort som möjligt till Patrik Ekqvist, för information om vad Wåhlins kan hjälpa er med.

Hör av er till Susanna Wedefelt Lindgren i följande ärenden:

Om ni inte vill sköta er plantering själva och vill att Samfälligheten ska göra det.
Ni som vill detta bör höra av er och berätta vilket husnummer ni har samt vilket av de tre förslagen som ni väljer. Om ni inte väljer så väljer samfälligheten åt er. Buskarna kommer att köpas in på våren 2014 samtidigt med växterna till 204-områdets rabatter.

Om ni vill sköta er rabatt själva och har egna idéer för växtvalet. Bolla gärna idéerna med Susanna så att de stämmer med styrelsens riktlinjer.