Grannsämja

Tänk på att du bor i ett radhusområde, det är nästan som att bo i en lägenhet, du har grannarna tätt inpå. Vi lever här i blandade generationer, precis så som det ska vara.

Tänk på att visa hänsyn i båda riktningarna, det vill säga stör inte i onödan. Visst är det så att man måste få leva, så lite störning måste man nog tåla när man bor såhär nära inpå varandra. Ibland stör du grannen då ditt spädbarn gråter nätterna igenom och ibland blir du störd av grannens tonåringar eller att pensionären på andra sidan har sin TV på för högt.

Det är egentligen ganska enkelt VISA VARANDRA HÄNSYN (t ex kör inte gräsklipparen kl 07.00 en söndagsmorgon som hämnd för att grannen hade födelsedagskalas inpå småtimmarna dagen innan)

Tänk på att det är ganska lyhört i husen, speciellt i de små radhusen hör man grannar som dunsar i trappen mellan våningarna och även när grannen spelar musik eller tittar på TV.

Om du irriterar dig på grannen rusa då inte över till dem och skäll ut dem när du är arg och upprörd. Nej vänta till dagen därpå och försök att vara saklig istället för känslosam när du berättar om hur du blir störd. Tänk på att ni troligen ska leva nära varandra en lång tid och osämja grannar emellan är ALDRIG rolig.